De babysit lag al geruime tijd vast, want al kort na onze aankomst hier in Rusland schreven wij ons in voor het Progressive Dinner van onze compound. Het concept - ik had er nog nooit eerder over gehoord - is: je bent voor elke gang te gast bij iemand anders, en je weet niet op voorhand bij wie. Zelf sta je in voor 1 gerecht en weet je ook niet wie dit zal komen opeten. Om het feest compleet te maken eindigt de avond met een party in Rosinka restaurant. Dit alles voor de gelegenheid overgoten met een Halloween sausje. Het leek ons als nieuwkomers een leuke manier om op een korte tijd veel mensen te leren kennen.
Het "Halloween sausje" bleek royaal aanwezig: heel wat gasten waren verkleed / geschminkt, van dracula tot ghostbuster. Wie niet verkleed was (zoals wij) werd verondersteld in "black tie" te zijn. Deftig dus (zoals wij ;-)). Tijdens de gezamelijke aperitief kregen we onze eerste omslag waarin stond waar we verwacht werden voor het voorgerecht. Ik had het eerst nog niet door, maar bij nader inzien bleken we te gast te zijn bij Dominique en David, onze Belgische vrienden hier. We aten er superlekker samen met een Pools en een Duits x Chinees koppel. Héél gezellig! Maar zelfs als het gezelschap zou tegenvallen, niet getreurd, want voor het volgende gerecht word je alweer elders verwacht. Het hoofdgerecht stelde qua eten niet zoveel voor (linguine met salade), maar het gezelschap was wel interessant. We ontmoetten zelfs een amerikaanse dame die al 16 jaar in deze compound woont = een absoluut record! Dessert dan was bij ons te doen. Wij kregen de lookalike van Ridge uit Bold and Beautiful met zijn echtgenote over de vloer, alsook een Duits koppel. Koppel 3 had eerder die dag forfait gegeven. Ik had tiramisu met rode vruchten gemaakt, en truffels voor bij de koffie + digestief. Ik had dit nog nooit eerder gedaan en had mij beroept op een recept van één-kok Jeroen Meus. Om zeker genoeg te hebben had ik het recept voor 8 genomen. Ik vraag mij af wat normaal is, maar ik verwacht zo 1 of 2 pralinekes bij de koffie. Met dit recept echter had ik genoeg om een heel leger te voorzien van truffels!
Soit, de truffels hebben gesmaakt, denk ik (mijn ijskast zit er nu nog wel vol mee en met Tom de hele week in Polen vrees ik het ergste ofwel voor deze truffels, ofwel voor mijn lijn...), en we sloten af met een Halloween afterparty.
Voor mij was de avond zeker geslaagd. Je leert op 1 avond heel wat mensen kennen, al blijft het allemaal wel wat oppervlakkig. Zo wist ik tegen de afterparty al niet meer de naam van mensen waarmee ik een paar uur eerder aan tafel zat. Hoedanook, volgende Progressive Dinner can count me in!
En nu ga ik nog een truffeltje eten...
Het "Halloween sausje" bleek royaal aanwezig: heel wat gasten waren verkleed / geschminkt, van dracula tot ghostbuster. Wie niet verkleed was (zoals wij) werd verondersteld in "black tie" te zijn. Deftig dus (zoals wij ;-)). Tijdens de gezamelijke aperitief kregen we onze eerste omslag waarin stond waar we verwacht werden voor het voorgerecht. Ik had het eerst nog niet door, maar bij nader inzien bleken we te gast te zijn bij Dominique en David, onze Belgische vrienden hier. We aten er superlekker samen met een Pools en een Duits x Chinees koppel. Héél gezellig! Maar zelfs als het gezelschap zou tegenvallen, niet getreurd, want voor het volgende gerecht word je alweer elders verwacht. Het hoofdgerecht stelde qua eten niet zoveel voor (linguine met salade), maar het gezelschap was wel interessant. We ontmoetten zelfs een amerikaanse dame die al 16 jaar in deze compound woont = een absoluut record! Dessert dan was bij ons te doen. Wij kregen de lookalike van Ridge uit Bold and Beautiful met zijn echtgenote over de vloer, alsook een Duits koppel. Koppel 3 had eerder die dag forfait gegeven. Ik had tiramisu met rode vruchten gemaakt, en truffels voor bij de koffie + digestief. Ik had dit nog nooit eerder gedaan en had mij beroept op een recept van één-kok Jeroen Meus. Om zeker genoeg te hebben had ik het recept voor 8 genomen. Ik vraag mij af wat normaal is, maar ik verwacht zo 1 of 2 pralinekes bij de koffie. Met dit recept echter had ik genoeg om een heel leger te voorzien van truffels!
Soit, de truffels hebben gesmaakt, denk ik (mijn ijskast zit er nu nog wel vol mee en met Tom de hele week in Polen vrees ik het ergste ofwel voor deze truffels, ofwel voor mijn lijn...), en we sloten af met een Halloween afterparty.
Voor mij was de avond zeker geslaagd. Je leert op 1 avond heel wat mensen kennen, al blijft het allemaal wel wat oppervlakkig. Zo wist ik tegen de afterparty al niet meer de naam van mensen waarmee ik een paar uur eerder aan tafel zat. Hoedanook, volgende Progressive Dinner can count me in!
En nu ga ik nog een truffeltje eten...
Hey Liesbet,
BeantwoordenVerwijderenIk deed vanmorgen al een poging om eens op je blog te reageren, maar blijkbaar is het berichtje niet doorgekomen. Een tweede poging. Het ziet er daar super uit! Hebben de kids zich al een beetje aangepast? Ik stuur zo snel mogelijk eens een uitgebreide mail met alle nieuws van hier!
Vele groetjes!
Sarah xxx